huvudbild_delarum
aerikelbild1_delarum artikelbild2_delarum
hogerbild_delarum

Dela rum – fint och fiffigt hos Olle och Elsa

{ Inspiration }mars 7, 2013

Att dela rum är både mysigt och kul. Fråga bara syskonen Olle, 5, och Elsa, 2 år, som är rumskompisar. Med smarta bygglösningar, finurlig förvaring och behagliga färgval har de fått ett rum som båda stormtrivs i.

Syskonen Olle, 5, och Elsa, 2 år, har ett stort härligt rum som de delar på. Men faktum är att det till alldeles nyligen inte var särskilt härligt alls. Innan det gjordes om kände mamma Jill och pappa Johan en stor frustation över att barnens rum alltid var rörigt. Även när det var städat kändes det stökigt. Det fanns inget bra system för förvaring och barnen hittade inte sina leksaker. Jills och Johans ambition var därför att skapa ett inspirerande, lekfullt och funktionellt barnrum till Elsa och Olle.

En smart bygglösning med bokhylla, skrivbord och våningssäng blev själva grundstommen i det nya rummet. Skrivbordet byggdes medvetet med en generös längd på skrivbordsskivan så att båda två skulle ha gott om plats. Våningssängens långsidor kläddes in med träskivor i MDF – vilket skapade mysig kojkänsla – och ytterligare en skiva fästes vid huvudgaveln. Fotändan på våningssängen gjordes om till bokhylla. Bakom sängen inreddes en mysig läshörna.

En linbana i taket, en byrå med klädsymboler på lådorna och en omgjord rullgardin med fina vimplar är några av rummets många fiffiga lösningar.

Elsa och Olle är nu gärna i sitt rum. Här pysslar de, läser i sin myshörna, rostar mackor och bjuder på fika. Barnen leker sida vid sida fast med olika saker och rummet passar dem båda lika bra. Det bästa av allt är att rummet kommer hålla länge – behoven är tillgodosedda på lång sikt.

Av Therése Larsson

delarum_Therese_MR16

delarum_Therese_MR12

delarum_Therese_MR08

delarum_Therese_MR03 delarum_Therese_MR01 delarum_Therese_MR19


Etiketter:, ,

Stäng

PRENUMERERA


Det här är föräldrar och barn

Föräldrar&Barn ger ditt barn ett försprång i livet! Vi vill ge alla mammor och pappor en härlig start och fortsättning på ert nya liv. Föräldrar & barn fungerar som en inspirerande, lärande plats för hela familjen. Bebisen, barnet, föräldrarna – alla är lika viktiga! Föräldrar&Barn går på djupet kring alla de områden som handlar om liv och utveckling – det stora förunderliga som händer, men också de praktiska, nära och konkreta frågorna. Vi har en gedigen samlad kunskap och ligger i framkant vad gäller senaste forskning på skiftande områden. Vår tidning ger dig trygghet, mod och glädje på livets resa med din familj.

Vill du prenumerera på Föräldrar&Barn? Det kan du göra digitalt. Vi finns på:

readly.com

ztory.com

Trevlig läsning!